Kokoloji ve Bilinçaltı: Kokoloji Nedir? Kokoloji Testi!

Kokoloji, Waseda ve Rissho Üniversitelerinde profesör olan Isamu Saito ve Tadahiko Nagao tarafından geliştirilmiş olan kokoloji testi, uygulanan bireylerin bilinçaltının bir kısmını çözümlenmesini sağlıyor. Tabi verilen yüzde yüz doğruluğu yok fakat testi çözmek hem keyifli hem heyecanlı. İşte kokoloji nedir? ve kokoloji testi hakkında bazı bilgiler…

Kokoloji Nedir? 

Kokoloji kelimesinin kaynağı Japonca akıl ve ruh manalarına gelen kokorodan gelmektedir. Isamu Saito ve Tadahiko Nagao 106 oyundan oluşan testi bir kitap haline getirmişler. Kokoloji testi kişinin sorulara verdiği hızlı, anlık cevaplardan yola çıkılara karakter analizinizi yapar. Sorulan soruların çok doğal aslında sıradan cevapları olan sorular olması ve bundan ne kadar büyük anlamlar çıkabildiği görmek işin en keyifli kısmı.

Kokoloji ve kokoloji testi haricinde çok çeşitli psikolojik bilinçaltımızı basit sorularla anlamaya çalışan testler de mevcut. Örneğin merdiven testi, çilek testi gibi. Bu tarz oyunlar gizeminden kaynaklı hep ilgi odağını üstünde tutan bilinçaltını bir nebze anlamaya dayalı testler oldukları için çok popülerler.

Kokoloji konumuza geri dönersek kokoloji testini internetten birçok siteden de çözmek mümkün. Kokoloji testinin sonucunun daha verimli olması için: Aklınıza ilk geleni söyleyin, cevaplan tahmin etmeye çalışmayın, kendinize karşı dürüst olun, sırası gelmeyen soruları okumayın.

 Kokolojinin ve kokoloji testinin daha iyi anlaşılması için örnek bir soru da yazıma ekledim. Keyifli okumalar 🙂

 – Bugünlerde amaçsızca bir yürüyüş yapma fırsatını her zaman bulamayız. Bazen amaçsızca, zihnimizi boşaltmak için gezeriz. Şimdi şehirde gezindiğinizi düşünün. Güzel bir gün. Kendinizi düşlere kaptırmışsınız. Daha önce hiç girmediğiniz bir sokağa sapıyorsunuz. Yürürken çok güzel bir eve rastlıyorsunuz. Bir an durup hayranlıkla bu muhteşem eve bakıyor ve kapısının aralık olduğunu fark ediyorsunuz. Sizce kapı neden aralık kalmış?

1 Eve hırsız girmiş.

2 Ev sahibi kapıyı kapatmayı unutmuş.

3 Ev sahibi içeride. Holü süpürüyor.

Cevap:

1 Eve hırsız girmiş

Her durumda en kötü ihtimali düşünüyorsunuz. Bu yaklaşımınız, işler sahiden kötü gittiğinde daha da belirginleşir.

2 Ev sahibi kapıyı kapatmayı unutmuş.

Kriz anlarında kendinizi kaybetmiyorsunuz. Tersine, o denli rahatsınız ki, belki de krizi farkına varmıyorsunuz. Bu tutumunuz kötü niyetinizden değil, gerçeği göz ardı etmenizden kaynaklanıyor. Ama maalesef sonuç sizin ve çevrenizdekiler için değişmiyor.

3 Ev sahibi içeride. Holü süpürüyor.

Rahat biriymiş gibi görünüyorsunuz ancak aslında sürekli savunmadasınız. Olgun kişiliğinizi, kayıtsız ama her an tetikte olmanıza borçlusunuz… İnsani zaaflarınız elbette var ama onları ne olursa olsun göz önüne sermiyorsunuz.

En İyi Çocuk Gelişimi Ve Yetiştirme Kitapları Top 10

Plasebo Etkisi: İnsan Beyninin Gücü